Join us on Facebook

Please wait.. 10 Seconds Cancel
Current song: Loading ...
Stream title:
Server status:
Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Web Proxy

Sunday, December 15, 2013

MAYAT TIMBUL SELEPAS SOLAT HAJAT


Dungun: “Mak dan ayah sayangkan Hanif, maafkan mak dan ayah... mak akan doakan semoga Hanif berada di sisi hamba yang soleh,” itulah kata-kata Tuminah Taib, 54, ke telinga Muhammad Hanif Jainuri, 18, selepas jenazah anaknya siap dikafan di Bilik Mayat Hospital Dungun, semalam.

Muhammad Hanif lemas ketika mandi bersama rakan sekuliah dari Politeknik Sultan Mizan Zainal Abidin (PSMZA) di pantai peranginan Teluk Bidara, dekat sini, kelmarin. 
Tuminah berkata, dia dan suaminya Jainuri Taslim, 52, yang bekerja di sebuah kilang di kawasan Perindustrian di Batu Pahat, Johor, menerima berita sedih itu jam 2 petang, kelmarin. 

“Mak cik sangat terkejut dan petang itu segera bertolak ke Dungun dan sebaik tiba jam 4.30 pagi tadi (semalam) mak cik segera ke pantai di tempat kejadian.MAYAT Muhammad Hanif diusung pasukan penyelamat selepas dijumpai awal pagi semalam

“Di pantai itu mak cik solat hajat dan membaca surah Yasin. Selesai solat Subuh di pantai itu, mak cik sekali lagi memohon doa dan menjerit sekuat hati, ‘Hanif, mak datang, mak nak bawa Hanif pulang, marilah nak’,” katanya ketika ditemui di bilik mayat Hospital Dungun.